London dag 2

Idag deltog Susanne, Rickard och jag på samma seminarium.

Skärmavbild 2014-01-23 kl. 22.38.40

Under dagen fick vi under ledning av Bonnie Stewart fundera på vilken identitet vi vill ha på nätet och vad det innebära att vara medie- och informationskunnig. Digitala medier präglas av ihållighet, sökbarhet, spridbarhet av andra än en själv och kan ha mycket stor spridningseffekt. Detta innebär både en risk, men innehåller även fantastiska möjligheter.

I grupper fick vi även diskutera vad begreppet digital literacy innebär.

Literacy

Spännande var orten för föreläsningen -Home House – ev av Londons hemliga medlemsklubbar.

Homehouse På kvällen deltog vi i LIN Educations mingel i London aquarium.

fisk

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade av Christine Kastner Johnson. Bokmärk permalänken.

Om Christine Kastner Johnson

Verksamhetschef för IT-Gymnasiet och NTI-gymnasiet, en del av AcadeMedia. Genuint intresse för skol-, framtids- och ledarskapsfrågor. Min utgångspunkt som ledare är att alla ska lyckas och utvecklas. Mina viktigaste uppgifter är att lyssna, utmana och coacha. En god ledare är modig och tydlig. En viktig insikt är att vi i skolan aldrig får äventyra elevernas rättsäkerhet och rätt till utbildning p g a av dåligt ledarskap. Lyckligt gift, tre barn, Uppsalabo, matlagnings- och trädgårdsnörd. Älskar att resa. Har bott halva livet i Wien.